Lopende en toekomstige evenementen

20 oktober 2018 – 20 januari 2019

Arenberg Festival. Vijf eeuwen Arenberg. Blauw Bloed in Leuven en Europa

Arenberg Festival. Vijf eeuwen Arenberg. Blauw Bloed in Leuven en Europa. Het festival brengt het verhaal van de Arenbergs tot leven in een groot totaalgebeuren: een spectaculair openingsweekend, twee tentoonstellingen, plus een evenementenprogramma in en rond Leuven.

lees verder >

Exhibition The Arenbergs

26 oktober 2018 – 20 januari 2019

Opening van de tentoonstelling «The Arenbergs» in Museum M, Leuven

Opening van de tentoonstelling over de Arenberg collectie in Museum « M » in Leuven, België. In samenwerking met de stad Leuven, de Katholieke Universiteit Leuven, het Universiteitsarchief en Kunstpatrimonium, en KU[N]ST Leuven.

lees verder >

Exhibition The Arenbergs

9 – 10 juni 2019

Arenberg Trophy III. De adellijke huizen van der Marck en Arenberg in de provincies Luik, Luxemburg en in de Franse Ardennen

De Arenbergstichting en The Drones Club of Belgium bundelen voor de derde keer hun krachten voor deze originele rally. Deze editie van de Arenberg Trophy heeft als thema “De adellijke huizen van der Marck en Arenberg in de provincies Luik, Luxemburg en in de Franse Ardennen”.

lees verder >

Arenberg Trophy

18 – 20 september 2019

Call For Papers: IXde Arenbergconferentie voor Geschiedenis: Heraldic Hierarchies: Identities, status and state intervention in early modern heraldry

IXth Arenberg Conference for History, XXIth Colloquium of the International Academy of Heraldry Call For Papers: HERALDIC HIERARCHIES: IDENTITIES, STATUS AND STATE INTERVENTION IN EARLY MODERN HERALDRY - Hiérarchies héraldiques : identités, statuts et interventions de l’État dans l’héraldique moderne (XVe – XVIIIe siècles) 18–20 September 2019, Antwerpen: Grauwzusters Klooster, Universiteit  Antwerpen

lees verder >

Conferenties & seminaries Arenberg Conference for History

Voorbije evenementen

21 november 2018

XIVde uitreiking van de Prijzen voor Geschiedenis "Hertog van Arenberg"

De tweejaarlijkse uitreiking van de prijzen "Hertog van Arenberg" heeft plaats in het Paleis der Academiën te Brussel

lees verder >

Conferenties & seminaries Geschiedenisprijzen “Hertog van Arenberg” Prizes

16 november 2018

Boekvoorstelling: La Maison d’Arenberg en France

“La Maison d’Arenberg en France” wordt te Parijs voorgesteld door de wetenschappelijk directeurs: Professeur Claude-Isabelle Brelot, Université Lyon 2 LumièreDocteur Bertrand Goujon, Université de Reims Champagne-Ardenne Programma: Présentation de la Fondation Hertog van Arenberg

lees verder >

Boek presentatie

26 mei 2018

dirigent Arenbergkoor Lou Van Cleynenbreugel ontvangt de Arenberg medaille

Op 26 mei 2018 ontving Lou Van Cleynenbreugel, dirigent van het Arenbergkoor, te Heverlee de zilveren Arenberg medaille voor verdienste uit de handen van hertog Leopold van Arenberg.

lees verder >

Medal for merit Silver medal Music

21 maart 2018

Vrijhandel en Protectionisme : Welke perspectieven voor de wereldhandel van de 21ste eeuw?

De tegenstelling tussen vrijhandel en protectionisme verschijnt zowel op de internationale als op de Belgische scène. In de loop van de geschiedenis hebben talrijke auteurs de positieve en negatieve aspecten bestudeerd van deze twee opties die grote gevolgen inhouden zowel op economisch, sociaal, politiek, cultureel als op juridisch vlak. Om de verschillende uitdagingen te overwegen stellen academici hun historische, politicologische, economische en sociale visies voor.

lees verder >

Conferenties & seminaries Seminar

4 – 5 juni 2017

Arenberg Trophy II. Het Huis van Arenberg in Wallonië en Noord-Frankrijk

Het park van Edingen was de startplaats. Vervolgens ging de route naar het kasteel van Beloeil. We werden er ontvangen door Z.H. de prins de Ligne. De volgende halte was de Franse gemeente Wallers-Arenberg met het beruchte gelijknamige bos. Het eindpunt van de 1ste dag was Valenciennes waar we dineerden en overnachtten. De 2de dag zetten we koers naar de mijnsite van Wallers-Arenberg om daarna terug te keren richting België met een stop aan het kasteel Le Roeulx, Z.D.H.

lees verder >

Arenberg Trophy